Huidige projecten

Perdix werkt in opdracht van (inter)nationale duurzame energiebedrijven, nationale en regionale netbeheerders, lokale rentmeesters en gerenommeerde ontwikkelaars van energietransitieprojecten.

Net- en onderstationuitbreidingen

Het elektriciteitsnet is een hoeksteen van de essentiële infrastructuur van de moderne samenleving. In onze steeds veranderende wereld blijft de vraag naar energie wereldwijd toenemen. Tegelijkertijd heeft de verschuiving naar duurzame energiebronnen een diepgaande transformatie noodzakelijk gemaakt in de manier waarop we het elektriciteitsnet gebruiken. Deze overgang vormt een enorme uitdaging.

Perdix ondersteunt netbeheerders actief bij hun inspanningen om de netcongestie op te lossen. Onze betrokkenheid omspant een breed spectrum en omvat kritische aspecten zoals grondaankoop, ruimtelijke ordening, vergunningen en strategisch stakeholder management. We begrijpen de complexiteit van deze transitie en werken hard aan een succesvolle implementatie, zodat onze netwerken goed zijn uitgerust voor een duurzamere en energie-efficiëntere toekomst.

Energieopslag

Opslagsystemen voor energie uit batterijen (BESS) worden steeds vaker gebruikt om energiecapaciteit te balanceren of te optimaliseren. Met een toename van het aandeel van duurzame energiebronnen zoals zon en wind is de mogelijkheid om overtollige energie tijdens piekproductietijden op te slaan voor gebruik tijdens perioden van lage productie van cruciaal belang. Dit is waar batterijen om de hoek komen kijken, omdat ze het mogelijk maken energie op te slaan en op verzoek vrij te geven. Door de capaciteit van de batterij te optimaliseren, kan de hoeveelheid duurzame energie die kan worden opgeslagen en gebruikt, worden gemaximaliseerd. Bovendien zijn batterijsystemen van vitaal belang om de netfrequentie te handhaven door ondersteunende diensten te leveren. Op die manier vergemakkelijken en versnellen ze het uitfaseren van meer vervuilende bronnen van energieopwekking.

Perdix kan helpen bij het identificeren van geschikte locaties, projectmanagement en het onderhandelen over voorwaarden met - of namens - grondeigenaren. Daarnaast kan Perdix optreden als mede-ontwikkelaar.

Zonne-energie

Zonneparken spelen een belangrijke rol in de huidige energietransitie, omdat ze een bron van duurzame energie vormen die op grote schaal kan worden benut. In tegenstelling tot individuele zonnepanelen op daken, worden zonneparken gebouwd op grotere stukken land en wekken ze dus veel meer elektriciteit op. Ze zijn meestal aangesloten op het nationale elektriciteitsnet, waardoor overtollige energie kan worden verkocht aan alle consumenten, van huishoudens tot grote bedrijven. De groei van zonneparken wordt gestimuleerd door een combinatie van overheidssubsidies, dalende kosten voor zonnepanelen en een groeiend bewustzijn van de noodzaak om af te stappen van fossiele brandstoffen. Aangezien duurzame energie steeds concurrerender wordt met traditionele energiebronnen, zullen zonneparken een steeds grotere rol gaan spelen in het voorzien in onze energiebehoeften.

Het Perdix-team is gedurende hun carrière betrokken geweest bij de ontwikkeling van meerdere grondgebonden zonne-energieportfolio's met een gezamenlijke capaciteit van ruim 1,2 GWp namens de meest gerenommeerde bedrijven in de sector.